Valuta:
Netherlands

Verzenden & retouren

1. Bevestig uw verzendadres alvorens te betalen, kun je beter had verlaat het telefoonnummer voor contact. Geef een geldig e-mailadres en controleren van e-mails nadat je hebt gekocht voor actuele informatie.

2. Items worden doorgaans verzonden binnen 2 werkdagen na betaling is geverifieerd (zat & zon en de meeste nationale feestdagen uitgesloten).

3. Zodra wij uw pakket, sturen wij u het volgen aantal zodra deze beschikbaar is. Pakket levertijd duurt normaal 4 tot 7 werkdagen, afhankelijk van de bestemming, vakanties en factoren die buiten de controle Postal Service. Als er een beetje vertraging, dan kunt u meer geduld hebben.

Notice:

Na het indienen van uw betaling, als u van gedachten verandert, pls contact met ons op binnen 6 uur. En we zullen uw bestelling voor u te annuleren, maar er zullen een aantal fee (10% fee) in rekening worden gebracht met een creditcard, hoop dat je kunt begrijpen.

Normaal gezien wordt een bestelling kon niet worden geannuleerd als je niet een goede reden hebben. Maar als kopers aandringen op het annuleren, het is ok. Je moet contact opnemen met ons in een keer nadat u uw betaling in te dienen. En er zullen 10% voor de administratiekosten van de annulering van een order te zijn, hoop dat je kunt begrijpen.

Als u wilt dat uw bestelling te annuleren, terwijl pakket is op weg naar uw adres, pls wachten pakket komen en aanmelden voor het eerst. Neem dan contact met ons op via e-mail over terugkeer kwestie. En we zullen aftrekken verzendkosten, de retourkosten, 20% uitgezet vergoeding en 10% credit card fee van uw bedrag, waardoor u een gedeeltelijke terugbetaling.
Returns:

1. Als het product dat u ontvangen is niet als onze foto laten zien, kunt u terugkeren naar ons voor de uitwisseling of terugbetaling. Maar alleen kregen we de terugkeer pakket, dan zullen we een terugbetaling uitgifte of herlevering kwestie te verwerken. Ook pls zorg ervoor dat het product 100% nieuw met alle accessoires en labels.

2. Als sommige klanten niet thuis kunnen zijn, of zorgen voor een verkeerd adres, worden de goederen gedwongen om terug te worden teruggegeven, doen we niet verzoek van een volledige terugbetaling te accepteren. Als klanten bereid zijn te betalen voor het opnieuw verzenden kosten, zullen we re-schip onmiddellijk na ontvangst van de geretourneerde goederen.

3. Als we niet een akkoord te maken, maar je actief weigert te tekenen voor het pakket, hebben we geen verzoek van een volledige terugbetaling te accepteren. Wij zullen uw kaart, maar aftrek van de verzendkosten crediteren na ontvangst van de geretourneerde goederen.

4. Kopers moeten opmerken dat, als je wilt terug te keren, moet je verzendkosten betalen voor de terugkeer en de levering, hoop dat je kunt begrijpen.

Verzekering:

Meer dan 99% van de items worden veilig afgeleverd. U hoeft niet om extra geld te betalen voor de verzekering, zal de rederij die verantwoordelijk is voor alle items die ze ondernemen zijn. In het geval dat uw punt verdwalen of of gehouden op uw aangepaste, zullen wij verantwoordelijk zijn voor de helft van het verlies. Alle andere vragen kunt u contact met ons op.

Terugbetaling proces:

Restitutie is heel lastig, onze financiën accountant moet eerst het probleem aan de onze credit card maatschappij de hand, en onze credit card zal eerst controleren, waarna restitutie van uw creditcard bedrijf, eindelijk uw credit card terugbetaling aan u. Het totale proces zal minder dan 30 werkdagen, wij hopen dat u kunt begrijpen.

Anderen:

Wij leveren alleen online service, kunt u ons bereiken via e-mail of live support op onze website.